WonderWord redaktionen møder.. SUSPEKT

SUSPEKT_PRESSE_2014_AF_TOMACE_MEDIUM_RES

Albertslund trioen Suspekt gæster i år Wonderfestiwall for 2. gang og har fået æren af at lukke og slukke hovedscenen lørdag.  Suspekt smider en ny plade på gaden den 8. september, som bl.a. er inspireret af at rejse, da de selv har været på Mallorca, Afrika og L.A., hvor nogle af sangene er blevet indspillet.

I denne anledning tog vi et smut til deres studie i Vanløse for at tale med de tre medlemmer, Rune Rask, Bai-D (Andreas) og Orgi-E (Emil), om deres specielle forhold til Wonderfestiwall, deres gennemførte musikunivers og drinken hundepik.

HVIS MAN NU IKKE KENDER JERES MUSIK SÅ GODT… HVORFOR SKAL MAN SÅ KOMME TIL JERES KONCERT?

Bai-D: ”Hvis man er klar på at holde en fest til sidst! Nu fik jeg lige at vide af vores tour-manager, at vi lukker. Så hvis de har lyst til at fyre den af, så kom, også selvom man ikke ved, hvad det er for noget. For vi disker som regel op med en fest.”

Orgi-E: ”Ja, vi har blandt andet vores egen bar med på scenen.”

TÆNKER I MEGET OVER JERES SCENE-SHOW OG JERES ROLLER PÅ SCENEN?

Bai-D: ”Ja, det gør vi da. Det hele er meget nøje tilrettelagt. Det vi så gør, når vi løber rundt på scenen det kommer helt af sig selv altså, det er ikke noget vi har aftalt.”

Orgi-E: ”Jeg tror bare vi har vores egne roller. Det kommer af sig selv. Vi har forskellige roller kan man sige, men vi er jo bare dem vi er. Så det klart, at der måske er lidt streg under. Ligesom når du spiller teater, så snakker du rigtig højt. Og det er det samme du gør her. ”

Bai-D: ”Du spiller ekstra smart”

Orgi-E: ”Boller luften ekstra hårdt.”

557657_493347854032993_1781845685_n

Orgi-E til Suspekts koncert på Wonderfestiwall i 2012

HVORDAN MØDER MAN BEDST OP TIL EN SUSPEKT-KONCERT?

Bai-D: ”Bare at komme med godt humør og være klar på, at der kommer til at ske noget.”

Orig-E: ”Det er måske meget godt at have drukket noget! Nogle fadøl eller nogle forskellige shots eller et par gode drinks inden, så man også er løsnet op måske, hvis man er sådan én, der har brug for det.”

HVILKE ROLLER HAR I, I JERES STUDIE?

Rune: ”Det er jer, der skriver teksterne ikke. Så er det mig og Jonas, der står for musikken.”

Er det altid tekst først og så beat?

Bai-D: ”Det er meget forskelligt. Det er ofte Rune og Jonas (Jonas er Runes kompagnon), de kommer med noget musik til os, nogle beats. De sender rigtig mange faktisk og så ud af ni-ti er der måske lige fire af dem, hvor vi begge to har gode idéer til det, og så tager vi den derfra. ”

Orgi-E: ”Det er meget stemningen i nummeret. Er det en sørgelig stemning, eller er det en vild stemning. Man bliver meget inspireret til teksten af beatet. Det er jo det de to (Rune og Jonas) er det bedste til.”

HVORDAN ER JERES UNIVERS OPSTÅET OG HVORDAN HAR I FUNDET IND TIL JERES ’ROLLER’?

Bai-D: ”Ja, altså helt tilbage så startede det jo med, at der var rigtig meget af det vi kalder klappe-kage hip hop, hvor det hele bare skulle være sjovt. dansk rap-musik skulle bare være en stor joke, og det var vi meget store modstandere af. Vi hørte horrorcore rap-musik. Så stod vi nærmest ovre på kirkegården og spillede på gravene. Altså ikke bogstavelig talt, hehe.

Men så har vi langsomt udviklet det. Det vi nu kørte på. Den gang var det sjovt at råbe og skrige og være benhårde og fandenivoldske ikke. ”

Orgi-E: ”Vi har jo kendt hinanden nærmest hele livet. Så vi har enormt mange oplevelser sammen og også i studiet. Det, tror jeg, bare gør, at så har man måske en indforstået humor eller, du ved, åndssvage ting man finder på, og ting der opstår undervejs på en tour, som man inkorporere i en tekst.

Hvis du tager sådan et nummer som ’Klaus Pagh’; det er fordi, vi har siddet og haft grinern over Klaus Pagh, altså vi har dyrket ham på nettet og tænkt ok, han er vild nok ham der. Vi laver et nummer, hvor vi inkorporere det.

Nu har vi været på grøn koncert og Andreas har opfundet en drink, der hedder hundepikken. Hundepikken den kommer jo også med. Drinken består af vodka, squash og så sådan en vandmelons is. Til sidst går man og sutter på sådan en lille, lyserød tap.”

ER ROLLERNE I SUSPEKT EN KONTRAST TIL EN ALMINDELIG HVERDAG?

Bai-D: ”Øh, nej. Men så outreret, som det er i vores videoer, kan man sige, at vores hverdag er en lidt anden, når vi skal indspille og sådan noget. Men der er jo masser af elementer i det, som er ting vi snakker om.”

Orgi-E: ”Og hvis man tænker videoer og billeder og sådan, så er det jo bare visuelt det, som vi synes er fedt.”

ER DER MERE ALVOR I NOGET AF JERES MUSIK END ANDET?

Bai-D: ”Humoren er helt bevidst, musik kan jo ikke kun være alvor. Det kan man også høre på den nye plade. Altså, der er nogle alvorlige numre på, men man kan også høre, at vi har det pisse sjovt, når vi er i studiet. Det hele er også med et glimt i øjet.”

Orgi-E: ”Det er som en god dansk hot-dog, der både har lidt knas og ristede løg, og lidt blødt brød, lidt surt og lidt sødt. Folk må se, og føle og mærke og lytte lige så tosset de vil, når de hører vores musik. ”

Rune: ”Men der er jo mange af sangene, hvor det bare er drengene, der hænger ud og har det grinern.  Og så optager vi det bare på bånd samtidig. ”

Interview af Linea Prætorius og Katja Rottensten